Vänta medan vi hämtar innehållet till dig...

GUARDIO ARMET - REVOLUTIONERANDE NYHET INOM HUVUDSKYDD

VÄRLDENS FÖRSTA SKYDDSHJÄLM FÖR BYGG OCH INDUSTRI (EN397) MED MIPS!

BEKVÄMT OCH UNIKT SKYDD FÖR DIN HJÄRNA

En skyddshjälm som erbjuder unikt för din hjärna tack vare patenterad lösning framtagen av KTH-forskare. En lätt, bekväm och toppmodern hjälm med god ventilation i högkvalitativt material för ökat penetrationsskydd.

PATENTERAD LÖSNING UTVECKLAD AV KTH-FORSKARE

En lätt, bekväm och toppmodern hjälm med god ventilation i högkvalitativt material för ökat penetrationsskydd. För att göra systemet ännu vassare har man utrustat ARMET med EPP skum istället för EPS. EPP skummet klarar bättre av flera stötar utan att minska säkerheten i hjälmen.


Vikt ~390g
Storlek 53-61cm
Inre skal EPP
Yttre skal ABS

 

 

BALANSERAD, LÄTT HJÄLM MED OPTIMALT SKYDD

Den smidiga rattjusterngen gör att hjälmen passar de allra flesta på ett smidigt satt. Utrustad med 4 punkts hakband, integrerat fäste för Guardios hörselskydd samt fästen för pannlampa. Hjälmens integrerande fästen för hörselskydd är av modell som passar många av marknadens övriga hörselskydd!

Guardio ARMET är en balanserad och lätt hjälm med ett optimalt skydd som även sitter skönt efter en lång dag på jobbet.

MIPS SKYDDAR HJÄRNAN OCH MINSKARBELASTNINGEN (TÖJNINGEN AV HJÄRNAN)

Ett lågfriktionsskikt som möjliggör en relativrörelse mellan hjälm och huvud på 10-15 mm som minskar rotationsrörelsen på hjärnan.

Detta ger extra skydd mot vissa typer av slag.

  

 

SÅ SKYDDAR MIPS HJÄRNAN

Historiskt har hjälmar designats för att skydda mot raka islag, med det primära syftet att skydda mot skallfrakturer. Sneda islag är dock en vanligare olycka men trots detta omfattar inte nuvarande regulatoriska certifierings-standarder denna typ av skaderisk trots att den mänskliga hjärnan är mer känslig för rotationsrörelser som uppstår vid sneda islag jämfört med raka islag.

Guardios hjärmar är designat för att minska rotationen av huvudet vid vissa vinklade islag och på så sätt reducera risken för hjärnskador.

 

INFORMATIONSFILMER